Cum alegi jucăria de pluș potrivită?

Știați că prima plapumă sau jucărie de pluș a fost realizată de Margarete Steiff, o femeie germană care a început să producă animale de pluș încă din 1880, folosind resturile de țesătură de la fabrica unchiului ei. De atunci, a devenit o jucărie populară și foarte căutată de tineri și bătrâni deopotrivă. Este folosit ca cadou, decorațiune sau în scopuri terapeutice.

Historic, douăle și animalele de pluș au fost realizate în 1902 de doi ruși: Rose și Morris Mictchom, pluș numit Teddy Bear în onoarea unuia dintre președinții americani care a refuzat să împuște un urs legat de organizatori în timpul unei vânători nereușite. Din acea zi, aceste două obiecte au devenit iconice și capricioase în întreaga lume și pentru toată lumea.

Cum rămâne cu jucăriile și animalele de pluș?

Jucăriile moi și jucăriile de pluș sunt primii tovarăși ai copilului dumneavoastră până la o anumită vârstă. Aceste obiecte de tranziție sunt importante în sprijinirea descoperirii sale a lumii și a tot ceea ce îl înconjoară. Prin urmare, sunt jucării care vor ocupa un loc important în viața fiecărui bebeluș, de la jucăriile de pluș și jucăriile moi care ne vor adoră copiii de la naștere.

De aceea, a ști cum să le alegi nu ar trebui să fie făcut cu ușurință. Desigur, le puteți alege în funcție de mărime, marcă, culoare sau tipul de țesătură al jucăriei. De asemenea, puteți dezgropa tipul de animal care va reprezenta păturica și jucăria moale . Pentru a ajuta a le oferi bucurie și satisfacție copiilor , ajutați-i să adopte aceste obiecte fetiș. În acest fel, împlinirea lor rămâne intactă în timpul dezvoltării și vor lua parte la asumarea unei mari responsabilități mai târziu.

La ce vârstă le putem oferi copiilor noștri jucării moi?

Întrebarea vă preocupă atunci când vine vorba de a vă mulțumi copilul sau de a vă asigura că o faceți corect. Atunci trebuie să știți că este posibil să dați o jucărie de pluș unui copil de la naștere. Acest obiect poate fi oferit ca un cadou de naștere unui bebeluș, dar numai dacă găsești materialele potrivite. Cel care nu îl deranjează în timp ce doarme sau când doarme în pătuț este cel pe care trebuie să îl alegi. Mai mult, contează foarte mult locația, forma și materialul potrivite care îi pot oferi un vis dulce.

De la 6 la 8 luni, un bebeluș își adoptă cu adevărat prima jucărie moale. În acest moment, el o vede ca pe un obiect cu drepturi depline în existența sa. Cu alte cuvinte, este cea care îi va rămâne alături mulți ani de acum înainte, ajutându-l să își descopere mediul înconjurător. Între vârsta de 4 și 12 luni, copiii și vor alege propria plapumă . Ei încep să ceară culoare, formă și orice altceva care să le atingă inimioarele. Copilul își încarcă apoi micul său complice cu o întreagă gamă de sentimente și senzații. Acest lucru îi conferă un caracter cu adevărat unic, care îi va fi indispensabil pe tot parcursul vieții sale.

La ce vârstă le putem oferi copiilor noștri jucării de pluș?

Jucăriile de pluș îi vor încânta pe copiii peste vârsta de 2 ani, deși nu își vor pierde rolul de jucărie de pluș. La această vârstă, este necesar să se treacă la pluș pentru a evita o anumită dependență de jucăria de pluș. Desigur, copilul devine mai mare și începe să fie interesat de alte lucruri. Cu toate acestea, acest lucru nu are aceeași importanță în raport cu locul plapumii . Acesta îi va ține companie copilului dumneavoastră și îl va face să simtă că nu este singur în pătuțul său. De asemenea, oferă o anumită cantitate de confort în viața sa, de aici și căutarea de jucării moi pentru copii până la adolescență. Desigur, chiar și copiii noștri mai mari solicită și doresc această jucărie de companie în viața de zi cu zi.

Părinții trebuie să înțeleagă la ce vârstă să le ofere copiilor lor o jucărie de pluș sau o jucărie moale . Trebuie să se țină cont de gusturile acestora pentru ca ei să o poată adopta în cel mai bun mod posibil. Aceasta cu scopul de a conferi legătura copilului și jucăriile sale fetiș mai mult decât orice altă jucărie. Din motive de sănătate, trebuie să verificați și eticheta și să alegeți jucăria potrivită pentru vârsta copiilor dumneavoastră. Tipul de jucărie și figurativul joacă un rol educativ.

Ce tip de plapumă și jucărie moale este potrivit pentru copiii noștri?

Există mai multe tipuri de jucării moi și jucării de pluș care îi vor încânta pe copiii noștri. Dar trebuie să știm care dintre ele îi vor face fericiți și nu vor fi un pericol pentru sănătatea lor emoțională și fizică.

Jucăriile moi pot veni în multe forme și calități. Ele pot fi plate, ușoare, ușor de spălat și de transportat. Ele pot fi, de asemenea, mai practice pentru copiii noștri. Astfel, bebelușii le pot apuca, plia, rula și mesteca în voie, fără a risca să înghită o bucată. De asemenea, o turică pentru bebeluși trebuie să fie ușor de apucat și ușoară, astfel încât să poată fi transportată cu ușurință de către copil. După cum sugerează și numele său, trebuie să fie moale. Cum fiecare copil este în plin proces de descoperire, face acest lucru și cu plapuma sa.

Din motive de sănătate, jucăriile moi sunt cel mai bine realizate din bumbac organic. Astfel, ele vor face bine și bebelușilor la pipăitul acestei țesături moi. Bumbacul este, fără îndoială, cel mai potrivit material pentru bebeluși. Acesta nu conține componente potențial dăunătoare. Prin urmare, asigură o siguranță optimă pentru bebeluș, în special pentru bebelușii noștri hipersensibili cu probleme de sănătate.

Criterii fundamentale pentru a alege o plapumă sau o jucărie moale

Pe de altă parte, dimensiunea este esențială, o plapumă prea mică riscă să se piardă ușor și ar fi greu de găsit. Prea mare și va ocupa prea mult spațiu oriunde îl târăsc bebelușii noștri. În zilele noastre, este ușor să găsești jucării de pluș pentru toate gusturile. Le puteți obține și din lână, din stofă, plate, moi… cu personaje cu brațe și picioare mari. Chiar dacă inițial plușul nu înlocuiește plapuma. Dar va deveni oficial parte din viața copilului la un moment dat. La o anumită vârstă, părinții sau însuși copilul dvs. vor dori o jucărie de pluș în locul plapumei sale.

Așa, ca și jucăria de pluș, trebuie să știți cum să alegeți o jucărie de pluș fie că este vorba de tipul de țesătură, forma, dimensiunea. Dar calitatea și preferința fiecărui copil contează foarte mult. Deci, dacă o jucărie de pluș este prea mare, va ocupa tot spațiul din pătuțul său și va sta în calea copilului dumneavoastră. Dacă reprezintă un animal care vă va speria copilul, acesta nu se va obișnui cu ea. Cu toate acestea, de la o anumită vârstă, cu cât este mai mare, cu atât va atrage mai mult atenția și afecțiunea copilului dumneavoastră. O jucărie de pluș ar trebui să fie, de asemenea, moale și hipoalergenică . În acest fel, copilul dvs. o va ține aproape de el tot timpul, fără riscul ca aceasta să îi irite pielea fragilă.

Diferite game de alegere

Există o gamă de jucării moi care ne oferă o jenă de alegere. Vă puteți referi între clasice, clopoței, colorate sau luminoase, moi, solide sau la îndemână, în formă de animale sau geometrice… Depinde de dumneavoastră să găsiți companionul ideal pentru a vă face copiii fericiți.

Fie că este vorba de jucării moi sau de jucării de pluș, optați pentru jucăriile de pluș pentru cele care sunt hipoalergenice și moi la atingere. Cu un design practic și materiale rezistente, aceste jucării vor putea rezista spălărilor fără a-și pierde moliciunea.

Când să spui adio jucăriei moi și să adopți o jucărie de pluș?

Când suntem părinți, este normal să ne facem griji pentru bunăstarea copiilor noștri. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de jucării, este la latitudinea copilului însuși să decidă să nu-și mai ia jucăria de pluș, deoarece :

  • limbajul îi va oferi noi modalități de a-și exprima durerea sau plictiseala; deci nu mai este nevoie ca o jucărie moale să fie intermediarul dintre el și ceilalți
  • se va simți mai sigur pe el; și se poate exprima fără să se ascundă în spatele jucăriei de pluș
  • dezvoltarea sa socială (prieteni, activități în exterior, momente excepționale cu familia, pasiune….) și se va asigura că va avea nevoie mai puțin de confortul doudou-ului său și că se va dezvolta mai mult cu ceilalți.

Copiii renunță în general la jucăriile lor moi între 3 și 5 ani. Cu toate acestea, unii copii în vârstă de 4 sau 5 ani pot avea încă obiceiul de a le folosi. Acest lucru se întâmplă în timpul perioadelor de adaptare sau al situațiilor stresante. De exemplu, în timpul unei vizite la medic, al schimbării bonei sau al schimbării grupei la creșă. În unele cazuri, mângâierile și jucăriile de pluș ajută la combaterea coșmarului. De asemenea, copiii le folosesc doar pentru a se simți însoțiți.

Și dacă voi copiii apelați la jucării de pluș?

În jurul vârstei de 6 ani, copiii de obicei nu se mai liniștesc cu jucăria lor de pluș. El va simți întotdeauna nevoia unui companion , jucăria de pluș va fi potrivită pentru vârsta sa și în fața mediului din jurul său. În acest caz, este important să știm cum să alegem jucăria cuddly potrivită pentru a înlocui o jucărie moale. Nu trebuie să uităm că jucăriile de pluș au fost foarte importante pentru copii, atât în procesul lor de învățare, cât și în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, în această etapă, trebuie să aveți grijă să nu le grăbiți. Schimbarea trebuie să se producă de la sine și puțin câte puțin, deoarece a lua o jucărie de pluș de la un copil îl poate traumatiza.

De asemenea, poate bloca dezvoltarea și adaptarea copilului la jucăria moale. Uneori ne gândim că nu contează cu adevărat și că o jucărie o va înlocui pe alta. Aceste jucării au ajutat copiii să exploreze lumea, să dezvolte gustul, imaginația și să se consoleze pentru prima dată. Dar cel mai sănătos pentru copil și să se deplaseze de la etapa de mângâiere la pluș prin propriile sale nevoi cu ajutorul nostru.

Beneficiile plăpumii și jucăriei de pluș asupra copiilor

Relația cu aceste jucării variază de la un copil la altul, deoarece fiecare copil este diferit în modul în care acordă importanță acestor jucării sau locurilor lor.

În ceea ce privește specific jucăria moale, copiii reacționează diferit. Unii îl târăsc toată ziua oriunde ar merge, orice ar face. Alții o cer mai ales când se culcă. Unii o cer în mod special în momentele emoționale mari, cum ar fi atunci când sunt în doliu. Mai des, atunci când sunt foarte fericiți, sau se rănesc. Dar mai presus de toate, au nevoie de doudou sau de jucăria lor de pluș atunci când un mediu nou îi perturbă rutina zilnică.

Cum își privesc copiii jucăria de pluș?

În general, copiii adoptă o jucărie de pluș ca pe un prieten și că nu mai pot fi separați de ea. Ne gândim adesea la ea ca la o jucărie de pluș sau o bucată de pânză pe care celor mici le place să o îmbrățișeze, să o sugă sau să o mângâie. Fiți foarte atenți, îl liniștește și îl ajută în dezvoltarea sa psihologică și relațională.

Așadar, pentru a evita o schimbare bruscă și o perturbare a rutinei zilnice a copilului, oferiți două jucării moi identice. În acest caz, ele păstrează un miros și o textură similare, fără întrerupere. doudou-ul este o sursă de confort și siguranță pentru copil, deoarece stabilește legătura dintre cunoscut și necunoscut. Adică, de la lumea imaginară la cea reală, de la cunoașterea unor senzații noi și în apropierea de ceilalți.

Cum își privesc copiii animalele de pluș?

Să vorbim acum despre jucăria de pluș, care este mai mult decât o jucărie în ochii copiilor noștri. Pentru că și pentru noi, adulții, la un moment dat în viața noastră avem nevoie de ceva confortabil și parfumat. Jucăria de pluș ne ține companie și este adesea oferită drept cadou. Ei bine, la fel este și pentru fiecare copil. Jucăria de pluș devine confidentul lor, confortul lor, prietenul lor, a doua lor pătură de siguranță și va rămâne un element permanent în viața lor. Asta până când copilul nu mai simte nevoia de companie inanimată.

Jucăria de pluș devine cel mai bun prieten al copilului tău și trebuie să îndeplinească mai multe calități, cum ar fi moliciunea, mirosul și specificitatea. Atunci când un copil este cu jucăria lui de pluș, el se află în lumea lui, în elementul lui. Acest lucru îl ajută să se dezvolte emoțional. De asemenea, îl ajută să înțeleagă diferența dintre lumea sa imaginară și lumea reală.

Aceste obiecte fetiș care sunt inseparabile de copiii noștri îi ajută să facă față:

  • unui mediu social stresant: mutarea casei, schimbarea grădiniței sau a școlii, examene, singurătate.
  • să se teamă: coșmaruri, mers la doctor, separarea de părinți.

Cum să vă ajutați copiii să se separe de doudouă?

Așa că știm importanța jucăriei de pluș în viața copilului nostru, totuși, la o anumită vârstă, copilul trebuie să știe că lumea lui nu se învârte numai în jurul lui și al jucăriei lui de pluș și, dacă vrea, trebuie să o înlocuiască cu o jucărie potrivită vârstei lui. Așadar, cum îl putem ajuta cel mai bine să se despartă de jucăria sa de pluș, astfel încât aceasta să nu-i creeze o traumă.

Iată câteva sfaturi dacă doriți să vă ajutați copilul să își părăsească jucăria moale

  • Evitați să i-o luați brusc , adică să i-o smulgeți brusc când trebuie să se despartă de ea, totul în credința că o va plânge mai repede. Dimpotrivă, ideea este de a-l liniști că, la vârsta lui, mângâietorul său nu mai este cel de care are nevoie. Cu cât o lasă mai mult în urmă, cu atât mai repede va renunța la obiceiul de a-și aduce plapuma peste tot unde merge singur.
  • permiteți-i să aibă în continuare jucăria lui de pluș în timpul schimbărilor importante din viața lui , cum ar fi întoarcerea sa la școală, atunci când este rănit sau doar atunci când la un moment dat încă mai are obiceiul de a-și revendica plapuma și în acest caz, trebuie să i-o lăsați și pe măsură ce l-ați face să înțeleagă că plapuma sa nu mai este primordială în aceste momente, o va lăsa într-un colț.

Alte sfaturi utile pentru a vă ajuta

  • În casă, stabiliți împreună un loc special pentru doudou în care el însuși trebuie să își depoziteze doudou-ul astfel încât această jucărie să fie disponibilă și accesibilă în orice moment. Treptat, el îl va lăsa din ce în ce mai mult în acest loc, pe care îl va vizita pentru a se liniști sau doar pentru a da o privire la bunul și vechiul doudou, dar fără să-l ia cu el, pentru că îl va vedea ca pe un loc în care trebuie să fie acum doudou-ul său și unde va fi întotdeauna un semn de amintire și confort.
  • De asemenea, puteți încuraja treptat independența copilului dvs. petrecând mai mult timp cu el făcând activități care îl vor ajuta în dezvoltarea sa psihologică și emoțională, fără ca jucăria moale să fie cu el. Aceste activități pot lua forma unor ieșiri în aer liber sau a unor jocuri și îl vor ajuta treptat să uite de dependența sa de jucărie. Și în acest caz îi permiteți să uite sau să știe că mângâietorul se află într-o altă etapă a vieții sale care fie se deschide către alții, fie își poate permite să aibă o jucărie de pluș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *