Cum faci tu însuți o jucărie de pluș?

Doriți să îi oferiți copilului dumneavoastră o jucărie de pluș? Aceasta este o idee excelentă! Micuțul dumneavoastră o va putea transforma în cel mai bun prieten și partener de joacă al său. Jucăria lui de pluș îl va însoți în timp ce învață și îi va oferi confort noaptea. Nu se va simți niciodată singur.

Apropo, nu trebuie să cumpărați unul pentru a-i putea oferi micuțului dvs. o jucărie de pluș. Poți foarte bine să faci singur o jucărie de pluș. Tot ce ai nevoie este puțin timp, răbdare și câteva consumabile pentru a o realiza.

Vă tentează ideea?

În acest articol, veți descoperi toți pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face un pluș . Dar, mai întâi, să vedem câteva motive întemeiate pentru a face chiar tu jucăria de pluș a copilului tău.

De ce să faceți singur o jucărie de pluș?

O jucărie de pluș este o jucărie tradițională pentru copii. De obicei, este prima jucărie care i se dă. De cele mai multe ori, este de fapt folosită ca un cadou de naștere.

Așadar, este firesc să doriți să îi oferiți una copilului dumneavoastră mic. Jucăria de pluș va deveni jucăria lui de pluș și îl va însoți în dezvoltarea sa psihologică. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, puteți citi articolul nostru despre de ce o jucărie de pluș este importantă pentru un copil .

Altfel, așa cum am discutat în introducere, nu este neapărat nevoie să cumperi o jucărie de pluș. Este o jucărie pe care o puteți concepe singuri.

Realizarea unei jucării de pluș este într-adevăr o operațiune destul de simplă, la îndemâna oricui. Singurele cerințe: sunt motivația, timpul și instrumentele și materialele de care aveți nevoie pentru a le realiza. De altfel, veți vedea într-un paragraf mai jos că nu este greu să găsiți unele.

În plus, pe lângă simplitatea procesului, facerea plușului oferă și multe alte beneficii. Printre altele, vă permite să:

  • Aduceți o notă personală plapumierului copilului dvs. mic. Acesta va fi plin de istorie, iar copilul dvs. îi va atașa o amintire specială.
  • Creați un personaj unic care va reflecta dragostea dvs. pentru cel mic.
  • Asigurați-vă că jucăria de pluș nu conține substanțe chimice sau alte substanțe care ar putea compromite sănătatea și bunăstarea copilului dumneavoastră.

În concluzie, un do-it-yourself plush este mai bun decât orice alt model disponibil pe piață. Va fi un cadou perfect pentru nou-născutul dumneavoastră.

De ce am nevoie pentru a face o jucărie de pluș?

Coaseți deja? Sau poate știți câte ceva despre asta? Dacă da, probabil că aveți deja în posesie instrumentele esențiale pentru a face o jucărie de pluș pentru un copil.

Dacă nu, nu intrați în panică! Ele sunt ușor de găsit în magazinele de artizanat. Deci, de ce avem nevoie?

Nu prea mult în total:

  • Ață de cusut și ace;
  • O pereche de foarfece;
  • Țesătură sau blană sintetică;
  • Umplutură de calitate;
  • Butoane pentru a crea ochii;
  • Orice alte accesorii pe care le puteți adăuga pentru a personaliza și mai mult jucăria moale a copilului dumneavoastră.

În ceea ce privește materialul, alegerea depinde mai presus de toate de tipul și forma plușului pe care doriți să îl faceți. Este vorba despre un ursuleț de pluș, un câine de pluș sau o simplă stea de pluș?

Dacă doriți să faceți un animal de pluș, blana artificială este adesea cea mai bună alegere. Această țesătură oferă o redare mai realistă a jucăriei. În plus, blana sintetică este în general moale și plăcută la atingere.

Cu toate acestea, nu este neapărat ușor de lucrat cu ea. Prin urmare, dacă aceasta este prima dvs. încercare, este mai bine să optați pentru o țesătură mai ușor de manevrat, cum ar fi bumbacul sau țesătura din pâslă.

Dacă sunteți mai experimentat, pe de altă parte, veți putea aborda imediat țesătura de catifea terry. Finisajul este mai bun, iar materialul se simte moale și confortabil pe piele. Micuțului tău nu-i va putea plăcea decât să se cuibărească în plapuma lui!

În cele din urmă, dacă doriți să obțineți o țesătură cu model pentru un aspect mai drăguț, trebuie să evitați cu orice preț alegerea unui model cu coloranți sau colorat cu substanțe chimice. Acestea nu sunt bune pentru sănătatea bebelușului tău.

Care sunt pașii implicați în realizarea unei jucării moi?

Ați terminat de adunat toate materialele și uneltele de care aveți nevoie pentru a face pluș? Atunci acum puteți trece la treabă. Aceasta implică mai mulți pași, pe care îi vom descrie unul câte unul mai jos.

Pasul 1: Creați un model de pluș

Aceasta este ceea ce trebuie să faceți mai întâi. Modelul pe care îl veți crea vă va ghida în realizarea jucăriei de pluș.

Dar, de fapt, ce este un model în primul rând?

Ei bine, în termeni foarte simpli, putem defini un tipar de cusut ca o reprezentare în desen a articolului de îmbrăcăminte sau, în cazul nostru, a jucăriei de pluș care urmează să fie cusută, văzută din față sau din spate.

Este destul de simplu de realizat:

  • Pentru început, trebuie să luați o bucată de hârtie și să desenați pe ea animalul sau forma de pluș pe care doriți să o proiectați. Nu vă faceți griji! Nu este nevoie să creați un desen perfect. O reprezentare simplă a părții din spate și din față va fi suficientă. Cu toate acestea, dimensiunea desenului trebuie să corespundă dimensiunii plușului pe care îl veți face.
  • Apoi, trebuie să tăiați foaia de hârtie în funcție de desenul pe care l-ați creat.
  • Acum luați țesătura și așezați foaia de model tăiată deasupra ei. Trasați designul pe țesătură folosind această foaie.
  • Odată ce acest lucru este făcut, tot ce rămâne este să tăiați țesătura urmând această urmă.

Bine de știut: este recomandabil să efectuați trasarea și tăierea de 2 ori pentru a obține două părți care vor servi ca spate și respectiv față pentru pluș.

Alternativ, dacă vă grăbiți prea tare și nu aveți timp să creați singuri un tipar, puteți descărca modele prefabricate direct de pe internet. Indiferent de forma de plapumă pe care doriți să o realizați, o veți găsi cu ușurință pe internet.

Pasul 2: Coaseți plușul

Țesăturile sunt acum decupate. Deja, aveți o mică imagine a viitoarei jucării de pluș a bebelușului dvs. Acum tot ce trebuie să faceți este să puneți totul laolaltă pentru a asambla jucăria de pluș. Iar în această etapă, totul începe cu coaserea. Iată pașii de urmat pentru a coase jucăria de pluș:

  • Începeți prin a prinde fiecare parte a jucăriei de pluș. Acest lucru vă va ușura coaserea și vă va împiedica să faceți greșeli. De asemenea, acesta este momentul în care va trebui să alegeți ce tip de cusătură să adoptați: vizibilă sau invizibilă. Pentru prima opțiune, ar trebui să coaseți pe partea vizibilă. Dacă o preferați invizibilă, partea interioară ar trebui să fie cusută.
  • Acum poate începe coaserea. Și aici, este important să începeți de sus, adică capul plapumii.
  • Coaseți marginile puțin câte puțin. Aveți grijă, totuși, să lăsați o mică zonă necosută. O veți folosi pentru a introduce umplutura în ursulețul de pluș. Deci, încercați să păstrați suficient spațiu pentru a vă introduce mâna.

Pasul 3: Umpleți ursulețul

Pentru a face un ursuleț de pluș sigur și de încredere pentru bebeluș, trebuie să prioritizați umplutura de calitate. Acest lucru este într-adevăr important pentru a reduce orice risc de alergie sau boală pentru bebelușul dumneavoastră.

Dar, de asemenea, trebuie să aibă ținută și rezistență la utilizare. Mângâietorul va fi îmbrățișat, mestecat și se va zvârcoli pe el. Dacă nu este suficient de rezistentă, se va deteriora foarte repede!

În general, umpluturile de lână sau vată sunt folosite pentru jucăriile de pluș pentru bebeluși. Cu toate acestea, dacă micuțul dumneavoastră obișnuiește să își scoată jucăria de pluș afară, va trebui să alegeți materiale sintetice. Unde le puteți găsi?

Este simplu! Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la un magazin de artizanat sau de artă plastică.

Cu toate acestea, vă puteți lipsi și de aceste tipuri de umplutură pentru un do-it-yourself plush . Dacă aveți acasă bumbac sau țesături simple, acestea își pot face treaba foarte bine.

Pe scurt, odată ce ați obținut umplutura, acum este momentul să o introduceți în jucărie. Și aici, din nou, va trebui să începeți cu capul. Apoi continuați cu membrele (mâini și picioare) înainte de a termina cu restul corpului.

Atenție, dacă ați optat pentru cusături invizibile, nu uitați să întoarceți puțin câte puțin jucăria de pluș pe partea dreaptă înainte de a o împăia.

Pasul 4: Faceți cusăturile finale ale plușului

Ați terminat de umplut plușul? Ei bine, acum ați ajuns la etapa finală de realizare a jucăriei de pluș a bebelușului dumneavoastră: coaserea finală.

Trebuie să coaseți mica gaură pe care ați lăsat-o în prealabil pentru a putea introduce umplutura. Tot în timpul acestei etape finale veți adăuga diversele accesorii pe care le-ați cumpărat pentru a personaliza plușul.

Acestea includ nasturi care să servească drept ochi sau nas al animalului, fundițe și mărgele pentru a-l înfrumuseța și orice alte accesorii care vor personaliza și mai mult jucăria.

O dată ce totul este gata, vă puteți bate pe spate, pentru că ați terminat facerea plușului pentru copilul dvs. mic.

Concluzie despre cum să faceți singuri o jucărie de pluș

Acum știți cum să faceți singuri o jucărie de pluș. După cum puteți vedea, este o sarcină destul de ușoară. Cu o doză bună de creativitate, oricine poate crea una, chiar și dintr-o simplă șosetă.

Tot ce trebuie să faceți este să adunați instrumentele și materialele necesare. După aceea, puteți concepe cea mai frumoasă jucărie de pluș care să îi facă plăcere micuțului dumneavoastră. Și pe lângă faptul că vă veți bucura de o activitate distractivă pentru a trece timpul, veți economisi și bani.

De fapt, realizarea plușului este mult mai ieftină decât cumpărarea unuia. Cu toate acestea, totul depinde de tipul de jucărie de pluș pe care doriți să o creați. Există modele care nu pot fi concepute de mână.

În acest caz, sunteți obligat să mergeți la un magazin. Și nu trebuie să mergeți departe pentru a găsi unul. Pe Ma-peluche.fr , aveți o gamă largă de jucării de pluș moi și drăguțe pe care să le oferiți copilului dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *